Ga naar de inhoud
Terug

Slovenië

Inspiration ,

Ongetemde natuur

Slovenië zit al vanaf mijn eerste bezoek in 2016 in mijn hart. Dit groene land, kleiner dan Nederland, heeft alles waar ik heel gelukkig van wordt. De prachtige Soça rivier, de meest heldere die ik ooit gezien heb. Het Triglav gebergte, bossen, meren, ongetemde natuur. We zijn er nu vijf keer terug geweest en hebben, op de herfst na, alle seizoenen daar ervaren. In dit land, te midden van de elementen, heb ik veel momenten van inspiratie ervaren die ik nooit meer vergeet en meeneem in mijn werk.

Soça River in winter

Triglav Mountains

Dômes

In 2022 zijn we in het voorjaar een week in Slovenië geweest en hebben we het land, en specifiek de eigenaars van ons verblijf, beter leren kennen. Bôsjan, houtbewerker, bouwde Hîsa Soncu met eigen handen, als ook de prachtige Dômes waar je het hele jaar door voedsel in kunt verbouwen.Deze plek, deze mensen, het ondernemerschap in dit jonge kleine land, inspireren mij enorm. Ik voel een connectie met dit land wat ik niet eerder heb ervaren en weet zeker dat ik ooit creatief werk in Slovenië zal maken.

Hîsa Soncu

Bostjan & Julija in a Dôme

Hisa Franko Chef’s Table

Image: website Hîsa Franko

Dit restaurant was de reden dat wij voor het eerst Slovenië bezochten. De bekende Netflix serie Chef’s Table bezocht Ana in het eerste seizoen. Na het zien van deze docu, die op een prachtige manier haar passie, talent, overtuigingen en omgeving in beeld bracht, besloten wij Hisa Franko in de winter te bezoeken.

Ontdek meer

Geschreven door Daniëlle Malestein

Gerelateerde artikelen

Blog ,

Mijn verhaal

Inspiration ,

Expedition concepts

Blog ,

Spatial design

Inspiration ,

Art

Blog ,

Quartz

Blog ,

Duo Artistique

Concepts ,

Mimicry