Ga naar de inhoud
Terug

Expedition concepts

Inspiration ,

Expeditie concepten: een relatief nieuw begrip maar snel te begrijpen. Belevingsconcepten waar je als bezoeker iets unieks ervaart op een allesomvattend niveau. Neem Vuurtoreneiland in Amsterdam waar je met de boot naartoe vaart, culinair in de watten wordt gelegd en vervolgens kunt blijven slapen. Bohiem op de Veluwe: een off-the-grid concept waarbij een aantal chefkoks de handen in elkaar hebben geslagen en met elkaar te midden van de natuur koken voor een klein gezelschap. Samen met Bart mocht ik genieten van hun eerste editie in de bossen van Renkum. Ook internationaal zijn er veel inspirerende voorbeelden van ‘’ Expedition concepts ‘’ zoals  restaurant Under en restaurant Noma. Beide restaurants die kozen voor één generiek thema zoals de zee en de seizoenen, maar dit op een hele eigen unieke manier vertaald hebben. Wie kiest, wordt gekozen.

Afbeelding via Instagram van Restaurant Noma

Afbeelding via Instagram van Restaurant Noma

Under

Under; een restaurant ( deels ) onder de zee in het Hardanger Fjörd in Noorwegen. Wat niet mogelijk leek werd toch mogelijk. Dit restaurant doemt als een soort sculptuur op uit de zee en voert je mee naar een onderzeese culinaire wereld. In álles is dit concept tot in de puntjes doorgevoerd en dat maakt een dergelijk concept zeer aantrekkelijk en succesvol. Heel vaak, bijna altijd, is een succesvol concept in de basis heel eenvoudig. Of mooier gezegd: kernachtig.

Link: https://under.no/en/

‘’ The sea embraces you,
and through our restaurant,
you will explore it with
all your senses.’’

Afbeelding; website Under

Afbeelding; website Under

Restaurant Noma

Dit restaurant in Kopenhagen is bij veel mensen die de wereld over reizen voor unieke restaurants absoluut bekend. Noma in Kopenhagen is uniek in zijn soort en vind zijn inspiratie elk seizoen in een specifiek thema uit de natuur. Het hele restaurant, interieur, exterieur, de menukaart, het personeel en online uitingen, alles wordt ondergedompeld in het specifieke seizoen. Een concept met een generiek thema, de natuur en zijn seizoenen, dat vele mensen wereldwijd inspireert.

Link: https://noma.dk/

Geschreven door Daniëlle Malestein

Gerelateerde artikelen

Blog ,

Mijn verhaal

Blog ,

Spatial design

Inspiration ,

Art

Blog ,

Quartz

Inspiration ,

Slovenië

Blog ,

Duo Artistique

Concepts ,

Mimicry