Ga naar de inhoud
Terug

Mijn verhaal

Blog ,

De keuze om mezelf als creatief opnieuw uit te vinden én Buonq te herdefiniëren komt van diep. Het voelde eigenlijk niet eens als een keuze maar als de enige manier.

Mei 2023 werd ons tweede kindje, dochter Maeve geboren. Dit betekende voor mij ook automatisch tijd en energie opnieuw prioriteren. Voor de komst van Maeve voelde ik al enige tijd onrust. Voor mij een bekend signaal dat er iets niet meer strookt met mijn hart. Wat de onrust exact veroorzaakte kon ik op dat moment nog niet plaatsen. Ik besloot het te parkeren tot in ieder geval na haar geboorte.

Hardlopen en wandelen is altijd mijn manier geweest om dingen te overdenken, tot ideeën te komen en gedachtes te ordenen. Fysiek in  beweging, te midden van de elementen, wakkert mijn denkvermogen en creativiteit aan. Ik ben geen gewoontedier maar ervaar wel dagelijks de positieve effecten van routines. Routines helpen mij doelgericht te handelen en te groeien richting mijn dromen en doelen. 

Het was zomer 2023; avond na avond trok ik erop uit het bos in om de onrust die in mijn hart leefde te onderzoeken. Die onrust kwam niet voort uit ontevredenheid. Ik heb de afgelopen 10 jaar ontelbaar veel moois mogen creëren voor allerlei fijne opdrachtgevers. De onrust, frustratie eigenlijk wel, werd gevoed door een onvoldoende benutte creatieve energie. Een creatieve energie die veel meer wil bewerkstelligen dan wat er op dat moment uit mijn hoofd en handen kwam. 

Energie is iets bijzonders. Niet tastbaar, wel voelbaar. Ik ben geboren met veel energie. Letterlijk als in fysieke energie als ook in creatieve energie. In een periode met jonge kids, überhaupt in het leven, vliegt je energie er aan alle kanten uit als je niet oplet. En eindelijk, voor het eerst in mijn leven, begreep ik  het concept ‘’ focus ‘’ pas echt. 

Ik stelde mezelf de vraag; hoe kan ik de energie die ik beschikbaar heb in de tijd die ik beschikbaar heb zo goed mogelijk inzetten. Dit gevoel kwam van heel diep. Als je iets zo sterk verlangt, dat het eigenlijk niet als een keuze voelt, dan is focus een logisch gevolg. Er is simpelweg geen andere manier om het doel te bereiken. 

Ik besloot dat ik de weg vrij moest maken. Ruimte maken voor iets nieuws. Iets nieuws waarmee ik mijn creatie energie kan vermenigvuldigen, waarbij ik mijn fascinatie voor de natuur kan vertalen en mijn visie op het leven kan uitdragen. Niet omdat ik vind dat ik de waarheid in pacht heb maar omdat ik voel dat dát is wat ik te doen heb. Focus was toen ineens geen abstract begrip meer, maar de enige manier.  Dat iets besloot ik te gaan onderzoeken. Voor dat ‘’ iets ‘’ nam ik 6 maanden de tijd. Ik stopte met alles wat ik 10 jaar deed en ging terug naar een compleet lege agenda. De ruimte die ontstond voelde geen moment onwennig maar bevrijdend. De creatieve energie begon te stromen en bracht me weer terug naar mijn eigen kern.  

Triglav Mountains

Energie is iets bijzonders. Niet tastbaar, wel voelbaar.

Ik ging terug naar de momenten in mijn leven die me diep raakten en mijn creatief denken aanwakkerde. Die specifieke momenten waren áltijd gerelateerd aan water en fysieke uitdaging. Veel van die momenten waren in Slovenië; douchen in regen en onweer na een 5-daagse fietstrail rondom het Triglav gebergte. Een wolkbreuk terwijl ik op de racefiets door de bergen trok. Zwemmen in een ijskoud fjörd in Noorwegen. Hiken door een tropische regenbui in Peru. Maar ook dichtbij huis; in de regen of storm vind je mij vaak hardlopend buiten in het bos. Te midden van de natuur voel ik het leven stromen. De energie van de elementen wakkeren mijn creatieve denken aan en laten me een diepe connectie met de essentie van het leven ervaren.

Deze cruciale reeks momenten hebben mij geleid tot het herdefiniëren van Buonq en het opnieuw uitvinden van mezelf als kunstenaar en ondernemer.Met Buonq 2.0 wil ik mensen de energie van de elementen laten ervaren op een artistieke manier in een onverwachte context. Via ruimtelijke kunst en installaties vertaal ik de natuur op een artistieke manier naar binnen of buitenruimtes. Artsy experiences in public spaces die alle zintuigen prikkelen met als doel een diepe indruk achter laten. Om Buonq 2.0 tastbaar te maken besloot ik een object te bouwen wat mijn inspiratie symboliseert.

Huidige locatie: Habithats.

Fluent is een artistieke vertaling van een serie momenten die diepe indruk op mij hebben gemaakt.

Dit werd Fluent: een art experience op 5m2 die je het element water op een artistieke manier laat ervaren. Fluent vertaald mijn diepe bewondering voor de natuur en specifiek voor de energie van de elementen. Fluent is een creatie die mijn geloof voor échte fysieke ervaringen in de ruimte boven online ervaringen onderstreept. Fluent staat symbool voor alle momenten van inspiratie die mij geleid hebben tot waar ik nu sta.

Ik wil alle mensen bedanken die de afgelopen periode in me geloofden, ruimte gaven, eerlijke feedback en vertrouwen.  Hierdoor durfde ik te luisteren en handelen naar wat mijn hart mij ingaf.

 

Geschreven door Daniëlle Malestein

Gerelateerde artikelen

Inspiration ,

Expedition concepts

Blog ,

Spatial design

Inspiration ,

Art

Blog ,

Quartz

Inspiration ,

Slovenië

Blog ,

Duo Artistique

Concepts ,

Mimicry