Ga naar de inhoud

Vrijgevochten denker én doener

About

Onder de naam Buonq creëert ondernemer en kunstenaar Danielle” art experiences ” die al je zintuigen beroeren. Ruimtelijke installaties en kunst die je geest kalmeren of je energie aanwakkeren. Indoor of outdoor in the great wild open. De natuur, en specifiek de elementen, zijn een vast onderdeel in haar werk. Artistiek vertaald en gepresenteerd in een verrassende context.

Biografie

Daniëlle Malestein

Opleiding:
Nimeto Utrecht, ruimtelijke presentatie en communicatie
Fotovakschool, basisopleiding fotografie
Linnarz, eventmanagement, marketing Nima A
Ontwerpacademie, cursus tuinarchitectuur

2010 – 2013:
Projectmanager creatieve producties

2013 – nu:
Kunstenaar, art director, fotograaf, conceptdenker, eigenaar Buonq

April 2024 is Daniëlle live gegaan met Buonq 2.0 waarmee ze meer focus legt op haar ruimtelijke kunst projecten naast conceptontwikkeling en fotografie.

Title: Wild Flowers

Personage

Vrij, autonoom, multidisciplinair, daadkrachtig, conceptueel, artistiek, intuïtief, ontvankelijk, enthousiast, speels, vooruitgaand, puur.

In nature we are deeply connected with life. All senses stimulated, a calm mind. Feeling alive. Really awake. Deeply connected with our nature.

In de natuur ervaar ik momenten van écht geluk. Een heel sterk gevoel dat alles klopt. Fysiek in beweging, te midden van de elementen, alle zintuigen geprikkeld. Mijn hoofd en hart in balans, mijn energie aangewakkerd. Een overweldigend gevoel van kalmte én inspiratie. Een diepe connectie met het leven.

Signature

Conceptueel, simplistisch, sculpturaal, artistiek

” Een conceptuele denkwijze gecombineerd met een praktische aanpak ”

Met Buonq 2.0 heeft Daniëlle zich opnieuw uitgevonden. Als ontwerper en kunstenaar zoekt ze steeds opnieuw naar vormen om haar creativiteit tastbaar mee te maken. Daniëlle heeft zich altijd op het snijvlak tussen kunst en commercieel begeven. Ze brengt een conceptuele denkwijze samen met een praktische aanpak waardoor haar werk toegankelijk wordt voor een groter publiek.

Daniëlle werkt zowel autonoom als in opdracht. Met een ervaren team en een breed netwerk werkt ze ideeën uit tot haalbare doordachte creaties. Daniëlle is al zo’n 15 jaar actief als kunstenaar en ondernemer en mag zichzelf met recht multi-disciplinair noemen. Praktische ervaring in fotografie, grafische vormgeving en ruimtelijk ontwerp heeft ze altijd effectief weten te combineren met een conceptuele aanpak en organisatie skills.

Een belangrijke drijfveer van Daniëlle is haar geloof in een positief geluid boven een negatief geluid.

In alle projecten die Buonq realiseert voel je Daniëlle haar energie en positiviteit. Ze is ervan overtuigd dat je intrinsieke verandering alleen teweeg brengt vanuit een positieve benadering. Een belangrijke drijfveer van Daniëlle is haar fascinatie voor onze zintuigen en de manier waarop we daar onbewust mee waarnemen. Haar projecten zijn een tegengeluid naar de online wereld. Een omgeving waar een deel van onze zintuigen onaangesproken en onaangeroerd blijven. Daniëlle werkt sterk vanuit haar intuïtie en maakt haar installaties prikkelend voor álle zintuigen. Hierdoor ervaar je haar werk in al je vezels met als doel een diepe indruk achterlaten.

concepten, kunst & installaties

Concreet

Met Buonq ontwerpt en realiseert Daniëlle ruimtelijke ervaringen voor merken en bedrijven die hun ( particuliere ) doelgroep iets unieks willen laten ervaren om de relatie met het merk te verdiepen en versterken. Denk aan hotels, wellness, restaurants, evenementenlocaties, (publieke) tuinen en andere plekken waar mensen komen voor ontspanning, bewustwording of inspiratie.

  • Campagne rondom nieuw product,  nieuwe ontwikkeling of ( maatschappelijk ) thema. Voorbeeld: Whoppah
  • Het vergroten van het collectief bewustzijn rondom een actueel thema. Voorbeeld: Het rijk gedeeld
  • Art experience door middel van installatie of kunst wat de merkidentiteit onderstreept. Voorbeeld: Van van Ee
  • Art experience om de bezoeker te verwonderen en te inspireren. Voorbeeld: Fluent

Daniëlle werkt zowel autonoom als in opdracht als ook een combinatie daarvan. Een doordacht concept waarmee ze de essentie vangt is áltijd de basis van een project.

Ik streef erna de oorspronkelijk vorm te laten spreken in plaats van deze te vervormen of af te zwakken met téveel