Ga naar de inhoud
HMVD architecten

Iets drijft ons voort

Locatie

Veenendaal

Oplevering

2022

Categorie

Concepts ,

Photo ,

We zijn onderweg, ergens heen, nergens heen. Bedoeld of onbedoeld.

Inspiratie beeld via Pinterest

Hoeshmand, mede-eigenaar HMVD architecten

Hoeshmand
De roots van Hoeshmand zijn zichtbaar en voelbaar in zijn architectuur. 

Als zoon van een nomadische vader is hij opgevoed met het dringende advies om voor een vak te kiezen wat je overal ter wereld uit kunt voeren. Onafhankelijk van plek, cultuur of continent. Hoeshmand maakte zijn keuze. Hij besloot de weg tot architect te bewandelen en is niet meer van dit pad afgeweken. Stick to the plan. Doelgericht en zonder vertwijfeling heeft hij de lange en ook uitdagende route voltooid. 

Zowel zijn roots als zijn opvoeding en opleiding hebben Hoeshmand gevormd tot een standvastig, gedreven persoon. Loyaliteit en respect zijn kenmerkende waardes voor de Koerdische cultuur net als medemenselijkheid en vriendelijkheid. Stuk voor stuk karaktereigenschappen die binnen de wereld van de architectuur opvallend zijn. En dat maakt het zo boeiend. Hoeshmand woont, leeft en werkt nu in het midden van Nederland in Veenendaal en heeft zijn roots op een eigen manier in zijn leven geïntergreerd. Ze zijn samengesmolten zonder dat het ene dominant is aan het andere. Best of both worlds zou je kunnen zeggen. Een boeiend geheel van waardes en culturen die het werk van Hoeshmand een eigen signature geven. 

Woorden: buonq

Drive

Drive ~ Waar zijn vader lange tijd als een nomaad door het leven ging, soms vanuit vrije wil, maar veel vaker niet, kiest Hoeshmand ervoor om vanuit zijn rol als architect plekken te creëren waar je je veilig en geïnspireerd voelt.  Waar je niet meer weg hoeft en ook niet weg wilt. Zowel in de zakelijke als particuliere sector ontwerpt Hoeshmand samen met zijn team plekken die de natuurlijke bewegingen en behoeftes van de eigenaar, bezoeker of bewoner volgen. Het is een gevoel wat moet kloppen. Plekken die je een buitengewoon aangenaam gevoel geven. Eigenlijk niet in woorden uit te drukken; Poetic spaces. 

Poëzie is nauw verweven met de Iraanse cultuur en in Hoeshmand zijn eigen leven. Poëzie is een verzameling van woorden die op gevoelsniveau uitdrukking geven aan een situatie, visie of levensovertuiging.

Poetic space; een ruimte die je raakt op gevoelsniveau. Ratio overstijgend.

Story

Wat drijft ons voort?
Overleving, passie of overtuiging
Bedoeld of onbedoeld
Bewegen we ons allemaal in een richting
We zijn onderweg. Ergens heen. Of nergens heen
De plek waar je werkt, woont of leeft
Een plek die jou gastvrij ontvangt, omarmt, vertraagd
Je passie voed en je talenten benut
Todat je weer onderweg bent
Naar buiten, de wereld in 

Mikonam

Creatief concept

Dit creatief concept ontwikkelde ik voor architect Hoeshmand Mahmoed. Oprichter en mede-eigenaar van HMVD architecten.
In het concept vatte ik het verhaal, kern en drijfveren van Hoeshmand samen in woord en beeld. Vervolgens maakte ik de vertaalslag naar vorm, kleur en uitstraling. Een allesomvattend inspiratie document waar HMVD vervolgens mee aan de slag is gegaan en eigen heeft gemaakt. In het concept heb ik ook een naam suggestie gedaan die eigenlijk voor ons allemaal helemaal klopte. Vanuit praktische en strategische overwegingen is er besloten om het bij de bestaande naam ” HMVD architecten ” te houden. De projectbeelden die je ziet hebben we gemaakt voor Loef Mondzorg, een interieur project van HMVD.

” Het document riep veel emoties op, we zijn flabbergasted hoe je dit gedaan hebt, complimenten! Hoeshmand ”

Gerelateerd werk

Welson

Time well spend

Fluent

Experience the purifying effect of water